Смаил тинејџерската љубов ја претворил во животен повик за кој живее и заработува

Смаил уште како тинејџер ја открил својата љубов кон летањето. Остварувањето на сонот започнало од аеродромот во Залужани.

Тој раскажува како пораснала неговата генерација со филмот „Партизанска ескадрила“ и добро се сеќава дека тој и неговите пријатели честопати раскажувале сцени од филмот.

– Моите колеги често велат: „Кога твојата страст ќе стане професија, никогаш нема да работиш“. Слободата во која уживате во текот на летото е тешко да се опише, можете само да ја доживеете, вели Смаил Харгиќ од Бања Лука.

Работата со тим од луѓе кои својата работа ја вршат со високо ниво на одговорност и љубов, ми дава дополнителна енергија и мотив да го работам тоа што го работам што е можно подобро – изјави Хергиќ.

На самиот почеток имал потешкотии бидејќи обуката на пилоти чинела многу. Сепак, успеал да обезбеди пари, па самото образование траело пет години.

– Првпат добив лиценца за приватен авион, а сега веќе работам за авиокомпанија во Англија и Ирска. Она што е интересно за тој почетен период е што моите родители воопшто не знаеја што правам.

– Та јно го однесов татко ми на аеродром и откако се качивме во авионот, татко ми па нично почна да ја отвора вратата, но не можеше затоа што веќе полетавме. Тогаш всушност дознаа што ќе правам до крајот на животот – истакна Хергиќ.

Смаил им дал совет и на сите патници кои се пла шат да летаат. Секој авион, вели тој, бил подложен на сериозна дневна и месечна проверка.

– Ниту еден пилот нема да прифати авион ако се сомнева во некаква техничка неисправност. Во случај пилотот да се почувствува уморен или физички неспособен да го заврши летот, тоа ќе го пријави кај претпоставениот, а потоа ќе се бара адекватна замена (најчесто копилотот кој е на должност тој ден).

Една од опциите е да се откаже летот, бидејќи за нас безбедноста секогаш е на прво место. Од сите причини, воздушниот транспорт е рангиран меѓу најбезбедните видови транспорт – рече Хергиќ.

– За да полета еден авион, вклучени се огромен број професионалци кои секојдневно работат напорно за да ни го предадат авионот на нас пилотите со нивен потпис како гаранција дека можеме безбедно да го извршиме летот.

– Со оглед на тоа дека авиокомпаниите се во дефицит со пилоти може да се очекуваат голем број часови на летање во текот на месецот. Поради оваа причина, добар сон и одмор се многу важни.

Летовите понекогаш знаат да бидат многу напорни поради сложените временски услови. Во тие денови од вас се бара стопроцентна концентрација.

Неодамна имавме тежок лет со си лни ветрови. Секако, со почитување на сите ограничувања, сè беше според планираното, но по вакви летови единствено што ви паѓа на ум е креветот – изјави Хергиќ.

Голем број пилоти наскоро ќе заминат во пензија, а Смаил Хергиќ побара од надлежните да размислат за воздухопловната индустрија во регионот.

– Во моментов имаме генерација на пилоти во заминување во заслужена пензионирање. Исто така, имаме генерација млади луѓе кои би сакале да бидат дел од нашиот тим, но надлежните треба да создадат услови за тоа – рече тој.