Аеродромот во Скопје се здоби со големо признание кое може да ги радува и тоа како патниците

Генералниот директор на ТАВ Македонија, Метин Батак, синоќа, 14-ти септември 2022 година, на свечена церемонија во рамки на Самитот за искуство на патниците, организиран од...

Петар утрово пред продавница: Бабичката ми вели – како бре внучко да го преранам внучето, а јас еве нема да јадам

Политичарот Петар Богојески утрово се огласи на својоата фејсбук страна каде што сподели објава во која вели: Сиромаштија на секој чекор. Утрово пред Гранап ме...

Таткото и синот Ибрахим и Нехад се последните „мохиканци“ на својот занает во Скопје, но им следи неизвесен период

Длабоко во старата Скопска чаршија, во една подзаборавена уличка сè уште одекнува звукот од чеканот врз вже штениот метал. Таму се наоѓа една од последните...