(ВИДЕО) До кога ќе се толерира Шкупи и навивачите од Чари: Полициски специјалци ги спасуваа животите на фудбалерите од Тетово

По којзна кој пат и тоа за кратко време. Локацијата иста, сторителите веќе добро познати. Спортски настан во Чари, поточно стадионот, актерите навивачите на Шкупи.

Дербито на македонскиот фудбал меѓу Шкупи и Шкендија повторно понуди немили сцени. Ако претходно ваква беше ситуцијата во Тетово, сега е во Скопје, затоа што по голот на Шкендија, навивачи влетаа на терен и се се случи она непосакуванот.

Летаа факли, пиротехника мораше да реагираат полицијата и специјалците затоа што работата немаше да биде добра.

Се те паа навивачи со фудбалерите, уд ираа и едните и другите, на теренот во „Чаир“ владееше вистински нередие.

И сето тоа шампионот на Македонија и клубот кој неодамна доби реновиран стадион.

Се наметнува прашањето до кога вака, до кога ќе минува со лесни казни од надлежните. Пред се од ФФМ, но и од останаите органи на прогонот.

После овие случувања се освен голем казни и бројни приведувања, како и замрзнување на стадионот во Чаир ќе биде недоволно.