Category: Дијаспора

Германија ги засилува граничните контроли при влез во државата – познато и зошто

Германија ќе воведе гранични контроли за поефикасна борба против шверцот на луѓе, најави министерката за внатрешни работи Ненси Фезер. Германската министерка за внатрешни работи Ненси...

Ивана отишла на лекар во Чикаго, а доживеала неверојатен грабеж и завршила на мрачната страна на интернетот

Ивана Јаковљевиќ (34) која живее во Чикаго, била измамена во овој американски град, а како што тврди и бил украден идентитетот и нејзините податоци завршиле...

Се зголемува цената за Македонците при поднесување за германска виза, но и се зголемува шансата да ја добиете – познати сите промени за аплицирањет

Почитувани заинтересирани за Германија, Дојде време: на почетокот на септември поднесувањето на виза ќе биде пофлексибилно и покомфорно! Најпрво тоа се однесува на барањата за...

До сезонска работа во Италија како берач на грозје и јаболка одсега полесно – познато што направија тамошните власи

Италија усвои закон со кој се овластува издавање дозволи за 40.000 сезонски работници кои не се членки на ЕУ во земјоделскиот и туристичкиот сектор во...

Македонските доселеници во Германија и тоа како ќе се израдуваат на одлуката на тамошните власти

Доселениците во Германија во иднина побрзо и полесно ќе добиваат германски пасош, одлучи германската влада. Предлог-измените кои ги поднесе министерката за внатрешни работи Ненси Фезер...

Големо олеснување до станување Германец – познато кои се промените за добивање нивен пасош

Германија е доселеничка земја. Тоа на својата официјална интернет страница го истакнува и Министерството за внатрешни работи и притоа се повикува на статистиката, според која...