Month: February 2023

Партизан и Србите се надминаа со тоа што и го направија на Комити – паролата не беше најстрашното што и се случи вечерва

Ракометниот натпревар меѓу Партизан и Вардар 1961 во рамките на СЕХА лигата доби и неспортска заднина. Причината за тоа беа провокациите од страна на домашните...

Баба Добринка од Битола спие на бетон во некогашна стара болница: Ако некој ми даде леб ќе јадам, ако не со празен стомак си легнувам

Подолг временски период Добринка од Битола живее во никакви услови во центарот на Штип. Оставена сама на себе, спие на бетон, се прехранува ако граѓаните...