Month: December 2022

Вероника, Јосиф и Стефанија имаат по само 16 години, се сметаат за најталентирани готвачи во регионот

Имаат по само 16 години,,а со готвење започнале уште пред да тргнат на училиште.Дека кулинарството ќе им биде животен предизвик осознале многу рано… Вероника Димитрова...

Баба Стојанка веќе 40 години не се одвојува од нејзиното Фиќо: Ми нудат многу пари, но нема шанси да го продадам

По тесните макадамски патишта низ нововарошките села се вози „лутата машина“ четири децении, а сега зад воланот е пензионерката Стојана Миросављевиќ. Откако го положила возачкиот...

Бездомникот Тоде од Скопје доби покрив над глава и топол дом – благодарение на вистински патриоти со голем потег

Пред извесен период телевизија Сител емитуваше серија за судбината на 65 годишниот Тоде Јовановски од Ранковце. Во последниве 20 години засолниште преку цела година му...

(ВИДЕО) Митко Јанчев се качи во автобус, го фати воланот и го провозе, па ги израдува своите граѓани

Првиот човек на Општина Кавадарци Митко Јанчев иако поради својата фунцкија има доста обврски, сепак наоѓа време и е посветен семее човек. Градоначалникот на Кавадарци...

Системот во Германија паѓа: Има недостаток на наставници, медицински лица, мајстори, возовите доцнат постојано

Многу болници во Германија очекуваат сериозни финансиски проблеми во 2023 година. Ова може да доведе до бран банкротства. Многу болници не можат да се справат...