Month: March 2024

Борко има една од најегзотичните бавчи: Она што го одгледува, многу селани не го знаат ни името и за што се користи

На 650 метри надморска височина, Борко Луковиќ ја има една од најегзотичните бавчи. Освен малини, капини, рибизли, смокви, одгледува и банани, лимони, маслинки, кивано и...