Month: March 2024

Панајоти од виничко: Како бебе мајка ми ме фрлила во канта, пред три години трактор ме прегази, сакам стан и работа

Груица Атанасов имал поразлични планови за неговиот живот и можеби ќе бил успешен фудбалер доколку тој му поделел поубав избор на карти. Сепак, пораснат во...

Тања од Битола низ солзи: Со мокри патики одев за корка леб, да имаме барем една сијалица, ништо друго не сакаме

Тања Јошевска е девојка која несреќно живее од раѓање. Или била малтретирана или без поддршка. Првите девет години била жртва на семејно насилство од татко...

Тони Михајловски побогат за 500 евра

Актерот Тони Михајловски е добитник на овогодинешната награда за животно дело, која се доделува во чест на доајенот на македонското актерство Петре Прличко. Наградата му...

Уапсена извршителка од Кичево: Тепала новинар и полицаец, притоа оштетила опрема и уништила службени материјали

Министерството за внатрешни работи во својот денешен билтен информира за сериозен инциден, а притоа за истиот се вели: На 21.03.2024 во 23.20 часот, полициски службеници...

Дoкторот Ненад стана херој: Пред да оперира баба од 91 година и дал крв, а таа вели: Од сега имам уште еден внук

Хипократовата заклетва ги постави темелите на медицинската етика. А ако ја следат многу поважните, основите на хуманоста, тогаш докторот освен како професионалец, се сака и...