Month: June 2024

Трагедија во Швајцарија: Камион усмрти 11-годишно момче од Македонија, неговите родители скршени од болка проговорија

Страшна несреќа со трагичен епилог се случила пред неколку дена во Швајцарија, поточно во центарот на Базел. Имено по последниот ден од учебната година и...

📷Албанецот кој ja пцуеше Македонија во нови проблеми- Русите му се заканија: Подобро да не се враќаш кај нас

Како што е понато албанскиот репрезентативец Мирлинд Даку имаше излив на расистичка и шовинистичка омраза кон Србите и Македонците на ЕП, по натпреварот меѓу Албанија...