Month: June 2024

🎥 Баба Милевка од Штип три дена ни крива ни должна е без струја: Ги молам од земја до небо да дојдат и да ми решат проблемот

Три дена Милевка Петкова живее на свеќа. Без нејзина вина,останала без струја. -Работеа преку 20 души работници имаше, тој што го возеше багерот поминувајќи скинал...

По проблемот со хируршките сали на Клинички – сега настрадаа и оние во ГОБ 8ми Септември

Докторот ортопед Александар Каревски на својот фејсбук профил сподели статус во кој вели: -Негрижа и запоставување секогаш излегуваат на виделина. Синоќешното невреме имало сериозни последици...

Стоматолошки ординации тријат раце – Во периодот што следи иселениците ќе ги наполнат

Екстракција, болка и правење протези се најчестите причини за кои штипјани посетуваат стоматолог. Стоматолозите советуваат честа посета на стоматолошка ординација на секој шест месеци. Здравите...

Костадинка од Кавадарци е бездомник: Макар една шупа да има, јадам од канти и ако некој му купи нешто

Костадинка Колева има 49 години и чудна судбина. По претрпеното семејно насилство и оставени деца, денес е бездомник. Понекогаш единствена храна и се сончевите зраци....