Category: Музика

Гавазова се огласи утрово: Откри дали ќе пее денес и дали е припаѓа на некоја политичка партија

Неколку македонски пејачки како Јордан Митев, Ефто Пупиновски, Адријана Ацевска.. го откажаа својот настап денес за прославата на 8-ми септември. Сепак публиката нема да биде...

(ФОТО) Македонија има со што да се гордее – Андријана Јаневска најдобра меѓу светските пејачи на натпревар во САД

Андријана Јаневска е позната македонска пејачка, композитор и наставник по музика, виолина, солфеж, естрадно пеење, пијано и теорија на музика. Редовно е вработена во Македонската...

Денес е една од најплатените балкански пејачки, а се потсети на првиот настап во Охрид: Пеев колку да имама за сендвич, мастики за џвакање и кафе

Познатата српска пејачка Теа Таировиќ со нејзините хитови, но и изглед ги освои симпатиите на македонската публика уште во 2021 година кога започнуваше со кариерата....