Ване Маркоски: Пак ми се плаче

Веќе добро познато има во македонската јавност е Ване Маркоски кој важи за еден од најпознатите македонски водители човекот кој долго време не`забавува и информира пред малите екрани, со неговите емисии кои се од најразлични тематики.

Маркоски е еден од нашите најпопуларни водители, и актуелен на социјалните мрежи. Речиси секојдневно тој е активен на своите профил на социјалните мрежи.

Пред извесен период Ване реши дека е време за промена па од Канал 5 направи трансфер во Македонската радио телевизија но и понатаму и таму продолжи да работи на утринската програма.

Харизматичен и позитивен лик кој обожаваат да го гледаат и оние најмалите но и повозрасните. Дека со љубов си ја работи својта работа говорат неговите успеси на професионално поле.

Ване Марковски е познат како голем љубителл на природата, заговорник на здравата исхрана, фитнесот и здравиот живот, но она што можеби не сте го знаеле за радио и ТВ водителот е дека е исто така и голем љубител на животните.

Тој е доста активен и на социјалните мрежи, каде што на својот фејсбук профил во текот на вчерашниот ден си напиша:

Пак земав да си читам статуси од 2009 година и пак ми се плаче