Зоки Буревески и Панда се разделија, само месец дена откако ја запроси – новинарот заминува од Македонија

Новинарот Зоран Божиновски или Зоки Буревески во последно време постојано ги полнеше насловните страни на нашите медиуми.

Пред се поради немилиот настан пред зградата во Битола каде живееше откако го начекаа и физички насрнаа на него, по што заврши во болница.

Непосредно пред тоа, на почетокот на месец октомври познатиот овинар Зоран Божиновски или попознат како Зоки Буревесник ја побара за сопруга неговата долгогодишна избраничка Панда Солунчевска.

Запросувањето беше во ресторан во Битола, односно новинарот клекнал на колена давајќи и го прстенот на Солунчевска. Инаку, запросувањето беше точно на 56 роденден на новинарот.

Но во интервју за штипската Тв стар новинарот откри дека од тогаш животот нагло му се променил.

„После 10 дена од настанот кога закрепнав малку опланирав да работам со уште поголеми жест ина, но Панда се спротистави на тоа и рече дека не се безбедни таа и двети ќерки од претходниот брак.

Ми рече дека не можеме под исти кров ако не пркиниам да пишувам и работам. Јас тука не можев да направм компромис.

Прво од причина што имаме заеднича фирма буревски и продукциско студи во Скопје каде таа е управите и основач. Од истите се прехрануваат уште три фамилии, моите ќерки и внуца во Шабац и Белград.

Едноставно не можев да донесам таква одлука да се повлечам и да не работам, да не пишувам повеќе.

Затоа најдовме решение, седнавме и трезбено донесовме одлука да се разделиме. Јас ќе остана во Македонија уште три месеци. Подготвувам своја фирма во Хрватска, поточно Задар и ќе се пресел таму. Додека Панда со ќерките ќе замине во некоја европска држава со оглед на тоа што едната ќерка планир на студи по музика.

Јас едноставно дома не можам да изигравме психијате, а во Македонија нема добри психијатр да и помогнат на Панда да го помине ова полесно што го виде со свои очи.

Не знам како да се поставам, од еднаш ми дојде услов, не можеме ние веќе заедно под исти крво додек работиш, затоа се разделив, заклучи зоки.