Зоран Заев пред се е човек – иако сакаше да остане анонимен, сепак Саше реши да го објави неговот големо дело

Иако веќе не е на некоја истакната политичка функција, Зоран Заев кој е македонски економист, стопанственик и политичар се уште е актуелен.

За потсетубање тој беше премиер на Македонија од 31 август 2020 година до 16 јануари 2022 година, а претходно од 1 јуни 2017 година до 3 јануари 2020 година.

Од 2005 до 2016 година беш градоначалник на општина Струмица, а претходно, од 2003 година бил пратеник во Собранието. По заминувањето на Бранко Црвенковски, Заев станал претседател на СДСМ во 2013 година.

Како што рековме иако се повече од сите фунцкии тој од време на време знае да се појави во јавноста, пред се на настани во својата родна Струмица.

Веќе извесен период се организира хуманитарна акција за прибирање финансиски средства за новинарот Саше Димовски на кого му се потребни за да набави протеза за ногата.

Неговите колеги новинари веќе ја започнаа донаторската акција, на која и се приклучија многу граѓани, но и политичари, а Саше реши да напише и едно име:

Да го прекршам правилото дека нема да објавувам луѓе што донирале , но кога се во прашање политичари, ќе го сторам тоа! Зоран Заев, благодарам за донацијата!