И директорите започнаа да бегат од Македонија: Земал одмор за да работи како келнер во Хрватска

Да, да добро прочитавте. За некои лица и директорската плата во Македонија ие мала, па мора сезонски да работат преку границите.

Сведоци сме на секојдневно иселување на младите од Македонија, но ваков случај досега немавме забележано.

СВР Битола – ОВР Прилеп до Основното јавно oбвинителство Прилеп поднесе кри вична пријава против М.А.(46) од Прилеп, поради постоење на основано сомнение за сторено кри вично дело „несовесно работење во службата“.

Како што информира МВР, пријавениот во својство на управител на правен субјект од Прилеп, ги п овредил одредбите од Законот за работни односи и Колективниот договор на правното лице,

Со тоа што до 1 септември годнава година имал склучено договор за работа во Хрватска, а истовремено не го имал прекинато работниот однос во јавно претпријатие од областа на комунална дејност од Прилеп, со што се стекнал со противправна имотна корист.