Познатиот македонски музичар за тешка сообраќајка: Полицијата се чудел кога ја видела колата

Ако се спомне името и презимето Драган Величковски на многумина нема да и биде познато, но ако беќе се каже Тајзи работите стануваат појасни.

Токму овој Кумановецот кој на естрадата е присутен веќе години наназад вчера на својот фејсбук профил сподели еден емотивен мометн:

Тетоважа со ликот на Тајзи.Има приказна позади ова. Еден дечко пред неколку години ми пиша пред концерт дали може да направиме муабет и испиеме една пијачка.

Ми објасни дека имале страсна сообракајка после која колата завршила во отпад.

Полицијата се чудела како е можно да нема по вредени.На радио во тој момент пеела мојата песна Чувај ни га Боже.

Тој е убеден дека токму тоа ги спасило,осетиле некоја чудна енергија. Му кажав понекогаш Бог дава втора шанса,сега имаш мисија и почни да го работиш тоа што срцето навистина ти го сака.

Ме послушал почнал да тетовира и да работи па пред некое време ми ја прати сликава и ми кажа:

Ова е најмалку што можев да направам за тебе кралу. Сам себе се истетовирал во знак на почит спрема моето дело.

Солзите сами почнаа да течат. Мојата музика не е само песна туку многу повекје од тоа.

Јас не сум ѕвезда и никогаш не сум бил. Ја сум само сонце кое грее души како што е оваа и ги инспирира да станат најдобрата верзија од себе.

И не ми треба статуетки и награди,ова е мојата награда.Слава на Бога