Албанец на 61 година сакал да се ожени: Дал 3000 евра за невеста, а кога дошол дома шок, не може да поверува што гледа

Кога Реџеп Кастрати наполнил 61 година, решил повторно да се жени. Очекувал 35-годишна жена, а му донеле 19-годишна девојка.

Договорените бракови се традиција кај Албанците, а еден од нив, Реџеп Кастрати од село во близина на Призрен, решил повторно да се ожени кога наполнил 61 година.

Потоа купил млада Албанка да му биде сопруга. Како што претходно изјави за тамошните медиуми, за својата идна сопруга издвоил дури 3.000 евра.

Тој тогаш рекол дека чека 35-годишна жена, а му донеле 19-годишна девојка.Приказната за овој човек е уште поинтересна бидејќи со првата сопруга, која починала во 2000 година, имал 12 ќерки .

Сите ќерки му се мажени, а пред неколку години добил 50 внуци, додека последните информации не се познати. Со тогашната нова сопруга Валентина, го добил својот прв син, кого го нарекле Дијамант.

Оваа неверојатна приказна беше актуелна пред повеќе од 10 години, а не се знае што се случува сега со актерите.

Интересно е што во Албанија има многу повеќе жени отколку мажи, па шансата жената да остане немажена е голема. Исто така кај нив поголем срам е девојката да остане немажена отколку да се омажи за маж од друга вера.