Бранислав оженил Албанка: Не можел да најде жена која ќе живее на село – сите се за флерт, не сакаат брак и работа

Во последниве години изгледа дека младите се повеќе не сакаат да се впуштаат во брачните води, па се поголем е бројот на „стари ергени“ и „стари моми“. Освен тоа, на момците од село им е уште потешко да најдат жена бидејќи девојките не сакаат да одат на село зашто ќе мора да работат.

Бранислав Џикиќ не сакал да биде еден од 250.000 ергени. Ги презеде работите во свои раце, го извади пасошот и реши на 51 година да ја побара среќата надвор од границите на својата земја.

Денес неговото семејство е побогато со сопругата Аурела, ќерките Дуња, Даница, Нина и синот Михаило.

-Кога бев сам, видов дека нема живот без жена. Побарав брз пасош, реков дека сакам да се омажам. Кога ме прашаа дали има жени во Србија за мене, јас реков не. Ќе одам каде ќе треба да ја најдам – ​​Украина, Русија, Албанија, Романија, Македонија… Само нека се согласи – вели Бранислав Џикиќ.

Во Албанија ја нашол сопругата. Младата Албанка Ауреа Џикиќ не крие дека е задоволна од животот со Бранислав, а зборувала и на чист српски јазик.

– Од почетокот беше малку тешко, потоа не беше толку тешко. Тоа е многу работа, но не е лошо, не е одлично, но не е ни лошо. Живеев и на село во Албанија, но немавме ништо. Работев две години во фабрика и толку – вели Аурела, на која воопшто не и пречи што другите жени не сакаат да доаѓаат во селото.

– Никаде ништо не е идеално, но идеално е. Тоа прави сè. Но, ретко кој би се согласил сега да молзи крави. Нашите девојки воопшто нема да живеат на село – вели Бранислав Џикиќ.