Бубевски: Три лице се си признаа – кој со какви дејствија бил задолжен за грабнувањето и убиствата

Првиот човек на ОЈ, Гаврил Бубебски говореше на денешната прес-конференција

„Имаме признание за целокупниот ангажман, кој со какви дејствија бил задолжени. Од се ова може да се дефинира истити извршиле две кривични дела, грабнување и убиства. И за првото и за второт дело се поврзани истите лица. За три лица е побарано и одредена мерка притвор од 48 часа затоа што се уште се обработуваат доказите.

Кога ќе излезат сите факти и докази ЈО ќе отвори истрага, се уште е фазата е во предистрага. Ќе побараме најтешка можна мерка за присуство на обвинетите. Во текот на истрагата ќе се прибива дополнител докази. Ќе се издаде потерница по лицето кое според наши информации не е на територијата.

Ќе ја пофалам МВР за упорноста и начинот на кој го изведоа сето ова, честитки за нив.