Вдовицата на Том Здравковиќ тврди дека е украдена: Ме измамија за филмот

На Централните гробишта во Белград вчера се одржа 32-годишнината од смртта на легендата на народната музика и најголемиот боем Том Здравковиќ, а неговата вдовица Гордана Здравковиќ им ја отвори душата на припадниците на седмата сила и откри дека била ограбена поради филмот за најголемиот боем.

Сопругата на Том долета од Америка и во разговор со новинарите го обвини Бане Обрадовиќ дека ја изневерува.

Како што рече Гордана, таа била оштетена бидејќи не го прочитала како што треба договорот.

– Ме измамија за филмот. Потпишав договор за филмот, кој не го прочитав, па Бане Обрадовиќ направи се во негова корист и веројатно тоа беше планирано, штом не сакаше да го потпише договорот со Кобра. Им верував, не се посомневав во него ниту еден момент. Зборував со Бјелогрлиќ и тој ми рече:

-Ти си оштетена, но не можам да ти помогнам, јас него го исплатив. Тоа се неговите зборови. На Бане му ги дадов сите права, не го прочитав договорот. Човекот има три деца, се смилував и мислев дека нема изневери – рекла Гордана и додала дека сакала да ги обезбеди децата.

– Бев во шок и ако земеше процент, можеше да го подели на нас четворицата. Не сум видела ниту еден динар, освен 5.000 евра што ги дадоа за дозволата за снимање на филмот – рекла вдовицата на Том и додала дека во договор со адвокатот ќе го забрани емитувањето на серијата.