(ВИДЕО) Засадил 1,2 милиони сончогледи како изненадување за неговата сопруга за 50 години брак

Ли Вилсон одлучи да одгледува сосема поинаква култура од она што обично го одгледува од многу посебна причина. На 10 август ќе биде неговата 50-годишнина од бракот со Рене Вилсон, а 1,2 милиони сончогледи ќе послужат како подарок.

„На 10 август славиме 50 години брак. Што да добиете на вашата жена за 50 години? Многу размислував и отсекогаш знаев дека обожава сончогледи. Па помислив да ги засадам оваа година, 32 хектари“, вели Ли.
Ако се прашувате колку точно е тоа – 1,2 милиони растенија.

Ли ги засадил во мај со помош на сонцето, а ги засадил тајно за да не дознае Рене додека не почнат да цветаат.

„Бев воодушевен. Се чувствувам многу посебно. „Не можеше да биде посовршен подарок од поле со сончоглед“, рече Рене.Двајцата се заедно речиси цел живот, а тоа беше љубов на прв поглед.

„Се запознавме во средно училиште. Таа не можеше да излегува до 16 години, па ѝ се јавив на нејзиниот 16-ти роденден и тогаш почнавме да излегуваме. „Нашиот прв состанок беше на забава со ролшули“, се сеќава Ли.

Неговиот романтичен гест привлече големо внимание низ Канзас, со луѓе кои доаѓаа од целата држава за да се фотографираат во морето од сончогледи.