(ВИДЕО) Полицијата очи во очи од две страни во Кочани – едни во кордон, други на протест

Под слоганот „Вчера беше Гоце во Битола, денес сум Јас во Кочани, утре можеби си Ти!“ денес во Кочани пред полициската станица се одржа протестото во организација на Независниот синдикат на полицијата.

Истиот беше одржан поради се поголемата зачестеност на крив ични пријави против полициски службеници на кои суспензијата од работните места се користи како репресивна мерка и целосно дискредитирање на личноста на полицаецот, се посилна е потребата за же сток синдикален одговор.

Независниот синдикат на полицијата истиот го направи по последните 4 решенија за суспензија на полициски службеници од БПС Кочани.

Како и што беше најавено, истиот беше мирен и имаше неколку сторина присутни. Сегашни, поранешни полицајци, нивни роднини, но и обични граѓани.

Соа пароли, говор и скандирање беше испратена порака до надлежните. Она што беше видливо е дека имаше засилен полициски кордон.

Од една страна полицајците кои беа службено, односно на работа, а од друга оние кои протестира, а притоа иститие работат заедно, во иста станица.

Каква беше астмосферата и што забележа камерата на Мнет телевизија може да проследите на видеото.