Гледачите останаа шокирани: Во најпознатиот српски квиз се појави Македонец, а за противник доби Русин

Квизото Потера важи за најпознат во соседна Србија, па и во регионот и има голема гледаност и рејтинг.

Досега во квизот претежно учествуваа домашни натпреварувачи, но во последната епизода се случи нешто што ги шокираше гледачите.

Алексеј Симонов од Москва беше еден од натпреварувачите на последната епизода на квиз шоуто Потера. Насмеана и весела Русинка се натпреваруваше со уште тројца натпреварувачи, од кои едната е од Македонија.

Освен Алексеј, учесници на квизот беа Дарко Крчмар, Машан Вуковиќ и Славчо Георгиевски.

Славчо е од Македонија. Тој исто така не успеа да стигне до последната рунда.