Додека нивните врсници одат во Германија, Милан и сопругата се вратија назад – започнаа бизнис на село, а планираат и проширување

По долгогодишната работа во Германија, младиот брачен пар Чунгуловиќ се вратил во селото Вратна кај Неготинско.

Минела и Милан решија да останат во татковината, каде што имаат куќа и имот. Од ветената Германија се вратија на родното поле каде работат од утро до мрак.

Сепак, овој млад пар признава дека им се допаѓа ваквиот живот, бидејќи е здрав, а имаат повеќе време за своите деца. Минела и Милан најпрво засадија лук, а планираа и јагоди и печурки.

– Овде никој не се занимава со лук, па решивме да го започнеме. Животот на село е здрав и интересен, секогаш има што да се прави – вели овој млад пар. Нивниот фокус е и на садење печурки, од кои некои ќе бидат маринирани.

– Се решивме на тоа, бидејќи копнеев за остриги. Отидовме во Неготин, ги баравме и никаде ги нема. Затоа, почнавме сами да ги произведуваме, но видовме дека луѓето се заинтересирани за тоа.

Сега планираме да одиме на многу поголемо производство – вели Милан за каналот на Јутјуб „Младински живот во село“.На својот имот Милан и Минела имаат можност да произведуваат органска храна, од која голем дел завршува во странство.