Дојде од Германија и купи куќа на шестчлено семејство кое живееше во 20 квадрати: На солзите од среќа им немаше крај

Горан и Марина Вукосављевиќ од Рожај имаат четири деца. Живееле во 20 квадрати, без бања, кујна, соба за децата, меѓу кои е и синот Богдан, кој има церебр ална пар ализа и досега има 24 операции.

И тогаш се појави тој – нивниот добротвор на кој, како што велат, ќе му бидат благодарни додека се живи. Трите девојки Вукосављевиќ плачеле од среќа кога дознале дека конечно ќе добијат куќа во која ќе можат да живеат.

Тие плачеа и го прегрнаа Назим Халитовиќ, кој дојде од Германија да се сретне со целото семејство и да им ги предаде парите за купување куќа.

Назим е од градот Паљево кај Тутин, но живее во странство и кога слушнал за маките на Вукосављевиќ не ни помислил дали сака или не да им помогне. Со својата донација им обезбеди голема куќа со двор и бања.

– Сакавме да изградиме куќа за семејството Вукосављевиќ, но се појави нешто подобро, а тоа е уште поголема куќа со поголем двор и квадратура и решивме заеднички да купиме куќа за ова семејство за и тие да почувствуваат среќа на оваа земја.

Поради оваа причина денеска сум со нив и им посакувам се најдобро во животот, и за себе и за нив – изјави Назим Халитовиќ. Тој заедно со семејството и синовите донирал вкупно 20.000 евра.

– Не дојдов овде за да се разоткривам, туку да ги охрабрам другите луѓе кои имаат можност да им помагаат на другите без разлика на нивната вера и нација, на секој човек кој е во неволја – рекол овој човек со големо срце.

-Сакам да му се заблагодарам на Назим, мојот брат, кој го направи сето ова за нас, а исто така и на сите кои учествуваа, кои ни ги исполнија желбите.

Сакам да и се заблагодарам и на Сара Беро која дојде на помош и обезбеди автомобил за нејзиниот син кој е бол ен. На сите жени кои беа таму со нас и не не напуштија, туку ја започнаа акцијата за собирање и Господ да им даде се најдобро – изјави сопругот, а Марина додава:

– Ни во сон не можев да се надевам на ова, немам татко, сирак сум, од денес те сметам за татко, ќе те носам во срцето до крајот на мојот живот, изјави Марина.