Ирена Спасовска сподели една тајна која многу жени не ја знаат – го грее и го става

Есента е сезона на правење зимници, па ретко кое семејство во Македонија и покрај скапите производи го избегнува правењето ајвар или некоја убава салата за во зима.

Многу наши домаќинки го знаат познатиот рецепт за приготвување ајвар, а за бркачот се фатија повеќе наши познати личности.

Од една страна пејачки кои прават одлична забава, а од друга вистински домаќинки во кујна. Така и македонската фолк -пејачка Ирена Спасовска се пофали дека правеше зимница.

На својот Фејсбук профил сподели видео во кое ја опишува нејзината постапка за правење ајвар со една посебна тајна која не ја знаат многумина – загревање на маслото пред да се стави во тенџерето со ајварки.

Јас мојот ајвар го направив, а вие? Со маслото Бисер ајварот е превкусен.