И Ромите се заканија на ЕВН: Барем отпис на стари долгови и сметки до 2000 денари, ако не следат масовни протести

По веќе добро познатите проблеми за ЕВН од страна на етничките Албанци од селата како Слупчане, Ваксинце, Арачиново и слично, во најава се и нови.

Имено Геге Демировски кој се декларира како голем борец за правата на Ромите се огласи на својот фејсбук профил:

Ромите биле манипулирани од страна на ЕВН ??? Дојди потпиши ке платиш секој месец по 500 ден па послем #НаТига, Ромите барат отпис на старите долгови од ЕВН ,

Поради немат услови да ги плакат сметките ,Со 8000 ден соцојално не вработени нема работа во општините за Ромите ама за гласање трчат сите кон Ромите #сакат да плакат ама неможат ?

Барат да се плака паушал до 2000 ден месчно и старите сметки да се отпишат се на 0, Доколку не ги прифакате нашите барања следува масовни протести низ цела МК пред вратите на ЕВН ,