Контролорка од автобус исфрлила девојче поради банална причина – Мајката бесна, се огласи и превозникот

Веќе два дена на социјалните мрежи се шири статус во кој мајка од Панчево го изразува своето незадоволство бидејќи нејзината ќерка (16) била исфрлена од автобус.

Како што рече оваа мајка, контролорот на превозникот „Пантранспорт“ не и верувал дека таа е на сликата на приказната картичка, а овој инцидент предизвика бурни реакции кај сограѓаните.

– Не знам каде сме отидовме како општество, како луѓе!? Што станавме? Вчера ќерка ми (16 години) беше исфрлена од автобус иако имаше месечен билет.

Контролорката се посомневала дали билетот и е воопшто нејзин, затоа што не личи на неа???? Цела учебна година се вози со тој билет – рекла оваа мајка.

Мајката на девојчето тврди дека и контролорката ја прашала дали може да го докаже нејзиниот идентитет.

– Ќерка ми, толку наивно, еве ти лична карта. Нема да ја гледа истата, веројатно и рекле дека законски не може и ја избркаат на следната станица.

Ја советував по вторпат ни случајно да не се симнува од автобус, бидејќи има билет! – вели мајката. Како што рекла мајката, девојчето отишло на училиште и не отишло далеку од станицата каде што вообичаено се симнува, но прашање е што ќе се случеше да беше темно, а растојанието беше поголемо.

Сепак, од „Пантранспорт“ велат дека токму поради оваа причина автобусите се обезбедени со видео надзор и дека имале увид во овој настан. Како што велат, контролорот наводно од девојката побарал лична карта која таа ја погледнала.

– Дотичната патничка влегла во возилото и се потврдила со својот месечен билет. Контролните службеници подоцна влегле во возилото.

Често се случува сликата што била прикачена при креирањето на месечниот билет да не одговара на изгледот на тој патник во моментот на контрола, па службеникот учтиво ја замолил патничката да и покаже некој личен документ за да го утврди нејзиниот идентитет, бидејќи мислела дека е друга личност.

Патничката послушала и и ја покажала личната карта. Службеникот за контрола на патниците веднаш и ги вратил месечната и личната карта и продолжил да ги контролира останатите патници во возилото.

На автобуската станица во центарот на Панчево (на последната станица од линијата) патникот го напушта возилото со останатите патници.

Затоа, под целосна одговорност можеме да утврдиме дека сопатничката за која зборуваме ниту била исфрлена од возилото, ниту пак доживеала некаква непријатност – велат од компанијата.

Мислењата на сограѓаните се поделени. Додека едни застанаа на страната на тинејџерката, други се сомневаа во точноста на информацијата.