Кралот на пиперките: Кога објавувам фотографија од автомобил, им се допаѓа на 300 жени, а од нива – 0

Његош Стојадиновиќ е 42-годишен земјоделец од Пријепоље, Србија. Поради својата работа го добил прекарот „крал на пиперките“ – има свои насади и голем имот, а се занимава и со садење и одгледување овошје и зеленчук. Иако бизнисот му цвета, Његош вели дека не може да најде девојка.

„Времињата се сменија. Откако ја работам оваа работа и откако ме гледаат на терен, девојките имаат сосема поинакво мислење за мене. Кога на социјалните мрежи објавувам фотографии од зелка и пиперки, ниту една девојка нема да ми се допадне Гледам што ќе се случи… Тогаш еден пријател кој има скап автомобил ми рече да се фотографирам во него. Јас го направив тоа и добив 300 лајкови“, изјави Његош за ТВ Прва.

„Гледам и не верувам дека девојките денес го ценат автомобилот повеќе од некој што произведува 150 тони зеленчук. Тие не гледаат кој си и што си, туку гледаат кој што има“, додаде Његош. , кој, како што вели, излегувал со неколку девојки, но секој пат завршувал неуспешно.

„Не сум пребирлив, само барам нормална девојка која не се срами од работата што ја работам. Од утро до вечер сум на терен. Запознав неколку девојки преку Фејсбук, отидов во друг град за пијачка или ручек, но тогаш не сакаа да дојдат во Пријепоље. Сред сезона, кога треба да ископам пиперки, одеа на море. Какво црно море“, вели Стојадиновиќ.

“Се снаоѓам со се – и подготвувам и готвам, а мајка ми исто така ми помага. Работам секој ден, секогаш има што да се направи. Не ми треба толку вредна жена, се додека е нормална.

Јас не „Натерајте ја оваа жена да работи на нива, но за да ми помогне околу домашните работи. Многу луѓе зборуваат за мене затоа што не сум оженет, но никогаш не е доцна. Важно е да се најде нормална личност“, заклучил тој.