Лука е овчар по кој трчаат многу девојки – студира, добро заработува од сточарството, а има важна порака до младите

Лука Црепулјаревиќ се преселил од модерниот центар во селото Семегњево на Златибор и решил да го изгради својот живот на својот имот. Тој се залага за здрав начин на живот и сака да ги искористи сите придобивки што му ги нуди природата.

Сосема невообичаено за еден млад човек, особено за девојките кои се навикнати на градскиот живот. Лука последниве денови направи вистински метеж по неговото гостување на ТВ Прва, пејачи и актери го фалат, а предлози за брак се слеваат од сите страни.

„Мислам дека не е проблем во селото, туку е од поединец до поединец. Има многу луѓе кои се во брак и живеат и работат на село. Ако успеам да ги натерам девојките да се прилагодат на мене, посветен сум да најдам заеднички јазик и ќе успеам во тоа, вели Лука.

Може да се каже дека Лука успеа во својата цел, да промовира здрав начин на живот и размислување, да промовира на денешното општество како треба да живее еден млад човек на село. Во емисијата на Прва, Лука откри дека дури и го блокирал телефонот од огромни пораки од девојки.

Како што вели, добил прашања и прашања поврзани со издавање соби, како и дали често доаѓа во Белград. Имаше и такви кои не го разбираа неговиот начин на живот.

„Јас сум среќен човек затоа што го работам тоа што го сакам и живеам во моето село. Никој и ништо не може да го замени тој мир“, изјави Лука.Во исто време Лука студира и се занимава со сточарство.

„На факултет имам просек 8,5. Планирам да го завршам, но во исто време да се вклопам во сета работа на село што сакам да ја работам. Имам крави, овци, свињи на фармата, го проширив сточниот фонд.

Добро заработувам, работам со скратено работно време, им помагам на луѓето во селото што ми се јавуваат, таму сум ако треба да се отели крава продавам сирење и кајмак и добро живеам од сето тоа. Парите никогаш не ми биле важни имам за себе, за моето семејство, за излегување, вели младиот овчар.

„По завршувањето на факултетот сакам да останам на село, но и да имам жена и деца.Откако се појавив на телевизија, телефонот не престана да ѕвони. Многу девојки ме контактираа, а некои дури ме прашаа дали навистина планирам да се оженам. Сега сето тоа ми се допаѓа, но на почетокот бев малку збунет“, признава Лука и додава:

„Зошто да не зборувам за овој начин на живот сега, кога најмногу се промовираат блудот и неморалот. Нека слушнат за овчарот од Семење, а тие што не го сакаат не мора да гледаат и читаат, но сепак верувам дека нашиот народ ги препозна вистинските вредности. Ќе завршам факултет и ќе живеам овде на дедо ми со сопругата и децата“, изјави Лука Црепулјаревиќ.