Македонец тешко рани жена во Србија, па потоа се самоуби

Жена, синоќа беше тешко ранета на патарина во Прешево, кога во неа пукал Албанец од Македонија, а потоа се самоуби од Велика Дренова кај Трстеник.

В.Ј. е родена и живеела во Велика Дренова, каде пораснала со семејството, пишува Блиц.

Нејзиниот татко бил Пакистанец, а според познаници веќе не се живи ниту мајка ниту татко. Имала и две сестри. Таа живеела во селото Угљарево, каде што се омажила и формирала семејство пред да замине со човекот кој на крајот ја застрелал. Таа зад себе остави две деца откако замина со нејзиниот емотивен партнер.

По живеењето во Угљарево, В.Ј. се преселил во Швајцарија со маж. Интересно е што имотот во Врњачка Бања го наследила од родителите, што дополнително фрла светлина на нејзиниот животен пат и околностите кои довеле до трагичниот настан.

По пукањето, В.Ј. била пренесена во УЗ УКЦ Ниш каде и биле констатирани тешки телесни повреди и тоа повреди на душникот, вратни пршлени, вметнување воздух во градната празнина и контузија на белите дробови на левата страна. Таа итно е хируршки третирана и моментално се наоѓа на Клиниката за интензивна нега во Универзитетската болница Ниш.

Таа се обидела да побегне, но мажот испукал низа од куршуми кон неа.Во болницата во Врање била примена во тешка состојба, но набрзо била пренесена во болницата во Ниш.