Македонскиот музичар си замина од државата: Моравме да се иселиме од дома – време е за нови хоризонти

Познатиот македонски диџеј Марјан Мац Петровски неодамна правеше свадба со својата избраничка, а сега очигледно ја користат можноста да избегаат во странство. Така, тој си напиша на својот профил:

ЧAAAAOOOOOO, Македонија Здраво, Малдиви ! Бавно, но најпосле целокупната документација е подготвена! Сe сторивме тајно, така што ништо не можеше да биде фрустрирано. Малдиви, конечно !

Ја добивме веста што толку долго ја очекувавме, а сега ќе мораме да заминеме и да се иселиме од дома, роден град, земја, кариера и пријатели.Време е да се направат нови вложувања и да се бараат нови хоризонти.

Пријатели, не се видовме жал ми е … ” до некое следно видување!”. Сакам да ве прегрнам и да ви кажам дека ве сакам. Јас ќе ве носам засекогаш во моево срце, и со насмевка ќе ве запомнам. Не знам кога ќе се вратам, но еден ден ќе го сторам тоа!

Оваа порака беше напишана од некој Ристе. Не го знам, но ми се допадна и одлучив да го споделам со вас …Среќно, Ристе! Ние сепак ќе се вратиме..не грижете се!