Милица по 40 години дознала дека синот и го украле во породилиште: Го носиш 9 месеци а потоа го нема, а занеш дека е живо

“Почувствував дека е жив. Чувствував дека моето дете веројатно си игра некаде. Не е лесно. Го носиш девет месеци, а потоа go нема, а детето е живо”, вели Милица Милојевиќ,

Чие бебе било украдена пред 42 години од породилиштето во Крушевац, а и рекле дека починало. Пред две години дознала дека нејзиното дете е живо.

Младен Радивојевиќ после 40 години дознал дека има биолошки родители и дека го украле од породилиште. Тој трети март 1981 година требало да биде еден од најубавите денови во нивниот живот за Милица и Радиша Милоевиќ.

Нивното дете го посвоиле Верица Радивојевиќ и нејзиниот сопруг кога имал само три месеци: „Моето дете го донесоа веднаш пред мојата куќа“, рече Верица и додаде дека тоа го направиле вработени во социјалната служба.

Млаѓан три месеци поминал во болницата во Крушевац, тврди Верица. „Да знаев дека е украдено, немаше да го земам.Од социјалните служби ми рекоа: „Ако не е добро, можам да го сменам“. Беше многу мало и валкано.

Го донесоа кај мене. Не сум виновна за ништо. Тие знаеја сè. Мојот девер беше началник во СУП, едноставно јас го чував тоа дете.

Дека е посвоен младиот човек дознал уште кога бил во основно училиште. Сепак, тој почнал да ги бара биолошките родители дури кога се оженил и тоа било на убедување на неговата сопруга.

Но потоа почнува да наидува на низа нелогичности и да дознава дека дури 90 проценти од документацијата е лага, како што вели Младен.

„Во весниците пишуваше име на жена која не постои. Имаше две верзии на приказната за тоа кој ме родил. Прво беше споменато малолетно девојче кое одело на училиште, потоа друга жена.

Веднаш на На почетокот на истрагата, пронајдени се две матични книги на родените, првата со име мајка и татко кои не постојат, а на другата пишуваше само името на мајката“, рече тој.

Исто така, при увид во матичната книга е откриено дека Млаѓан е пријавен на 10-ти, додека во матичната книга на родените е заведен на 11-ти март.

Ова се само дел од нелогичностите. Денеска Млаѓан редовно ги посетува биолошките родители. „Одам кај нив двапати неделно“, вели соговорникот за емисијата „Експлозив“ на ТВ Прва.

Неговата биолошка мајка вели дека гледа низ прозорецот кога го очекува да дојде. “Седам на стол до прозорецот и гледам кога ќе дојде. Дете мое… Фала богу што се најдовме. Многу е тешко”, рекла Милица која родила дете кое го одгледала друга жена.