Мина и Кристина студирале во странство, но се вратија на село кај баба и дедо за да работат – вистински домаќинки

Мина и Кристина студирале во странство, а потоа се вратиле во селото со баба и дедо за да го продолжат животот таму.

Овие две сестри редовно ги прикажуваат деталите од нивниот живот во селската идила на профилот на ТикТок „Здраво.сестро“, а судејќи по видеата што ги објавуваат, двете навистина уживаат.

“Здраво на сите! Ние сме Мина и Кристина и отсега ве водиме во авантура каде ви покажуваме како изгледа животот на село”, велат Мина и Кристина во едно од нивните видеа, каде што најавија дека ќе бидат објавување рецепти за локални специјалитети.

Напоменаа дека никогаш не се знае во каква авантура ќе се впуштат, а колку и да изгледа предвидливо секојдневието на село, како што гледаме, не е.

Приказната на Мина и Кристина, која веднаш ја евоцира целата убавина на нашите села, шармот на едноставноста на селскиот живот, милиони такви идили, ги воодушеви луѓето на Тикток: „Најубаво е да се живее на село“, „О, најубаво“, „Браво“, „Браво, убаво ќе ти биде, уживај“.

Овие девојки потоа покажаа како се подготвува ајвар во нивното село. Им помагаше и баба, а подготовката не можеше да започне додека дедо не го положи ќумбето.

Селската идила изгледа одлично на една од најпопуларните социјални мрежи на 21 век, каде што работите се случуваат со брзина на светлината, за разлика од селата каде времето тече.

Живото дружење владее на село, а контактот на далечина на мрежите. Толку многу разлики, а сепак платформата брилијантно служи за да ја покаже оваа страна од животот.