Михајло најавил отказ, па газдата му го одгризал увото: Видно потресен проговори што се случило

Не е новост дека некои вработени не се во најдобри односи со претпоставените, но она што се случи минатиот петок во белградската фирма „МВС Градња“ е навистина шокантно и необично – газдата при расправија гризнал за уво на работник!

И додека повредениот работник Михајло Гвозденовиќ (24) за Курир тврди дека откако дал отказ, газдата на фирмата го нападнал затоа што останал без работна сила, додека сопственикот на „МВС Констракшн“ Милован Ковиниќ тоа го демантира и тврди дека конфликтот го предизвикал и започнал Гвозденовиќ откако му било кажано дека ќе биде пријавен и разрешен поради кражба.

На оваа случка прво се пожали повредениот Михајло Гвозденовиќ, кој пред неколку месеци од Косово дојде во Белград на работа.

Тој го обвини Милован Ковиниќ, сопственикот на фирмата во која бил вработен и кого го нарекува свој шеф, дека на последниот ден од отказниот рок го нападнал, со глава го удрил во вилицата и го гризнал за уво, откинувајќи го речиси половина од неговото уво.

– По речиси осум месеци работа во фирмата дадов отказ, а минатиот петок ми беше последниот ден. Решив да заминам затоа што од почеток забележав озборувања, додека трпев вербални навреди од шефот Ковиниќ, останував подолго на работа и не барав да ми платат.

Во петокот работев на градилиште и завршив рано, потоа му се јавив на газдата да видам дали има уште нешто да направам, на што ми рече да одам во Мириево. Кога заврши работното време во 17:00 ми рече да исчистам уште нешто, а на мое незадоволство ми рече дека морам да работам и да бидам тивок – тврди младиот човек.

– После тоа, кога дојдов во магацинот да се раздолжам, тој повторно почна да ме навредува. Не сакав повеќе да трпам понижување и реков дека не е моја вина што не може да најде работници. Се свртев и се упатив кон излезот, тој ме стигна и ме удри со глава во вилицата.

Се турнавме, се обидов да се одбранам, но тој ме гризна за уво и ми скина парче. Неговото семејство се собра таму, и се обиде да ме обвини за нападот – вели Гвозденовиќ, кој достави фотографии од раскрвареното уво, како и лекарски извештај за повредите.