Молзи крави, прави сирење, а не може да си најде сродна душа – нејзината објава го обиколи регионот

Во денешно време, вистинските вредности станаа толку искривени што никој не ги цени.

Некои други, помалку вредни работи почнаа да се ценат многу повеќе, додека она што е правилно се игнорира и никој не забележува.

Оваа приказна, која ни покажува каков станал односот меѓу маж и жена, го обиколи целиот регион, а многумина се согласија дека за жал дојде време да се ценат лошите работи.

Оваа жена сакала да ја сподели својата мака со сите, па на социјалните мрежи објавила што се случило и како се чувствува сега.

Девојката доаѓа од БиХ, се вика Романа и е изненадена колку луѓето се промениле и станале лоши, во смисла дека веќе не им е важно што е правилно и што е навистина вредно кај другите луѓе, туку само изгледаат надуени, „богати“ и дека другите раскажуваат убави приказни за нив

„Здраво, до сега не сум се огласила, па никој не знае за мене. Јас сум Романа и живеам на село. Исклучиво се занимавам со производство и продажба на домашни производи, поточно кравјо и овчо сирење. Многу луѓе ми кажаа колку грешам што останувам на село, бидејќи младоста ми се троши во ништо, но никој не знае колку го сакам и уживам во ова“, вели таа, пишува „072“.

Нејзината објава стана многу вирална и многу луѓе почнаа да ја контактираат и да ја поддржуваат, особено оние кои мораа да го напуштат родното место и селото за да најдат работа во градот.