Му роди две деца на син ми, па се омажи за соседот – семејството го посрамоти за цел век

Регионот остана во ш ок кога ја слушна тажната приказна од домот на Теофил кој живее во селото Врнајевиќ кај во Босна.

Тој со јавноста ја сподели многу необичната судбина на својот син. По повеќе од една деценија живот, неговата снаа повторно се омажила за соседот и оставила две деца.

„Таа живееше со мојот син и од него роди две деца. Тие беа во брак 11, 12 години. Таа го однела детето на училиште и само отишла преку оградата кај соседот и се омажила за него.

Не бев таму, работев кога тоа се случи“, вели Теофил. Забележува дека неговите внуци се одлични момци, а за нив сам се грижи неговиот син.

„Децата не можат да бидат подобри. Едниот е прва година средно, другиот седмо одделение. Синот се грижи за нив, а снаата живее во куќата зад нашата.

Синот е вреден работник, но тоа е тоа. Мојата бол на сопруга им готви, секој ден ни требаат најмалку два леба“, се жали Теофил.

Додека оваа приказна го крена регионот на нозе, истражувавме зошто жените ги напуштаат своите сопрузи, а ова е список на 10 најчести причини: изневерување од секаков вид, чувство дека не можат да се потпрат на својот партнер и да ги доверат тајните,

екстремна доминација на сопругот, чувството дека таа не е единствената во неговиот живот, фактот дека нејзиниот сопруг не и верува, невозвратени емоции и спротивни планови за иднината.

Засега не се знае што одлучило од сето ова, дека на оваа постапка се одлучила снаата од вистинската приказна. Она што е сигурно е дека таа засекогаш го посрами семејството.