Ненадејно се упокои познатата пејачка – познатите и упатуваат последен поздрав

Ненадејно се упокои музичарката и поранешна реалити ѕвезда Лана Токовиќ, дознаваат локалните медиуми, а пренесува „Република“.

Лана неодамна била примена во болница, по што се случило најлошото. Инаку, според медиумите Лана немала никакви здравствени проблеми.

Лана Токовиќ по чина на 57-годишна возраст пред два дена во Воено-медицинскиот центар, а како што изјави нејзин пријател за локалните медиуми, причината е сеп са, поради што паднала во ко ма.

Лана Токовиќ е родена на 29 ноември 1966 година во Белград. Основач на групата „Лана и Алдо“, професионално се занимава со музика од својата шеснаесетта година.

Снимила преку 40 постојани снимки за звучната библиотека на Радио Белград.

Наскоро отвора музичко студио каде што компонира. Со својата група одржала голем број самостојни концерти, а освоила и награди како композитор, вокален изведувач и текстописец.

Лана има напишано музика за театарски претстави, цртани филмови и реклами.