Нуди работ за автомеханичар – освен добра плата следи и трособен стан од 100 м2

Звучи неверојатно, но вистинито.Агенцијата за посредување при вработување од Бања Лука објави оглас во кој компанија вработува работник од струката автомеханичар со многу поволни услови.

Фирмата нуди работа со стимулативни приходи и бесплатен трособен наместен стан во центарот на градот Бања Лука“, се наведува во огласот. Се нагласува дека се работи за стан од 100 м2 во центарот на градот, комплетно опремен.

Дополнително, работодавачот нуди „добар приход во зависност од тековните компетенции и постигнатиот учинок и вработување на неопределено време“.

Меѓу останатите услови, одвоено е работното време од 8 до 17 часот, секоја втора сабота е работна, но со намалено работно време.

Директорот на Занаетчиската и претприемничка комора на Бањалука, Владимир Благојевиќ, вели дека ваквиот оглас и услови воопшто не изненадува.

„Работодавачите на секој начин се обидуваат да привлечат потенцијални работници во услови на дефицит на пазарот“, вели Благојевиќ.