Пензионерка се омажи за 30 години помлад член на африканско племе: Една работа обожава кај него, а вака живеат

Многумина се прашуваат зошто пензионерки масовно одат во Гамбија, а причината се интимните врски што ги обезбедуваат помладите момци. Меѓутоа, причината може да биде и љубовта, а тоа го докажала и пензионерката Дебора која на неверојатен начин ја запознала љубовта на својот живот.

Американката Дебора Бабу направи неверојатна работа за љубовта. Таа се оддалечила дури 15 илјади километри и се омажила за член на племето Масаи кој бил 30 години помлад од неа.

Таа отпатува во Танзанија со нејзината ќерка Ројс (31), не очекувајќи дека ќе се заљуби во Саитоти Бабу (31). Шетајќи по плажата Занзибар, мајка и ќерка сретнале двајца мажи со темна кожа кои учтиво им понудиле сувенири. Дамите одбиле да купат сувенири, но побарале од племето Масаи да се фотографираат со нив бидејќи никогаш претходно не сретнале такви луѓе.

„Немавме пари со нас, но прашав дали можеме да се фотографираме бидејќи никогаш не сум запознала Масаи“, објаснила Дебора.

„Сега кога ја гледам таа фотографија, изгледа како да се заљубивме на прв поглед“, изјави таа.

Интересното познанство резултирало со пријателство, па почнале да го поминуваат времето на плажа, додека Саитоти им ги покажал убавините на Танзанија.

Кога дошло време Дебора да си оди дома, Саитоти бил тажен, но двајцата не го изгубиле контактот. Наскоро, Дебора се вратила во Танзанија и го прифатила предлогот за брак од Саитоти, 30 години помлад од неа.

Двојката го врзуваше јазолот во 2018 година во традиционална церемонија во која се вклучени обичаите на племето Маасаи. Според нивната традиција, Дебора добила ново име Масаи, Нашипаи, и почнала да живее со сопругот и неговото семејство во куќа од кал.

Сепак, и покрај нивната голема љубов и споделена среќа, Дебора истакнува дека тие честопати се соочуваат со негативни коментари. Саитоти е обвинет дека е со мене само поради документи, што ме боли затоа што знам дека нема голема желба да замине во Америка“, рече таа.

“Готвиме на оган, а немаме вода. Моментално градиме колиба”, рекла Дебора.

Големата разлика во години не им е проблем, а функционираат како и секој друг пар.

Возраста е само број и не е пречка за љубовта и грижата што ја чувствувам за мојата сопруга “, рече Саитоти.

Луѓето не можат да ги прифатат разликите што постојат меѓу нив и честопати им судат со тоа што им даваат груби коментари, нагласувајќи дека Дебора изгледа како баба.

“Болно е, но знам колку сме среќни и колку е невистинито. Тој е многу смешен и романтичен, ние сме слични и се најдовме. Како што ми рече Саитоти кога ме увери да се омажам за него, возраста е само број“, вели Дебора.

„Тој би сторил сè само за да ми донесе чоколадо. Тој е наљубезниот и најгрижен човек што сум го запознал“, заклучи таа.