Полицијата упадна во три сервиси за коли во Охрди и заплени шест автомобили

Министерството за внатрешни работи во денешниот дневен билтен меѓу настаните го нотира и следниов:

Полициски службеници од Одделот за криминалистичка полиција – Сектор за општ и насилен криминал и СВР Охрид одзедоа шест возила поради сомнение за фалсификат.

По добиени оперативни сознанија и наредба за претрес од Основен суд Охрид, извршени се претреси на 19.10.2023 во три сервиси за коли на подрачје на СВР Охрид и при тоа се одземени шест возила, а извршени се и службени разговори со повеќе лица.

Извршено е вештачење од страна на Одделот за форензички испитувања и по документирање на случаите од страна на СВР Охрид до ОЈО Охрид ќе бидат поднесени соодветни кривични пријави.