Првиот човек на Златен Даб кажа што мисли за Скопско: Имаме заеднички проблем

Кога ќе се спомне пиво во Македонија веднаш асоцијацијата води кон два бренда кои се добро познати и оппстојуваат со години.

Едното е Скопско на скопска пивара, а другото е Златен Даб на прилепска пивара кои се брендови.

-Во Македонија во моментов има само две пивари, по затворањето на битолската. Тоа се нашата прилепска и скопска.

-Тоа е здрава конкуренциј меѓу нас, се бориме за секој потрошувач, за секое шише пиво. Имаме коректни односно меѓу двете компанија, што не беше случај пред добри 15 години каде што воопшто немавме комуникација.

Сега односите ни се коректни, онакви како две конкурентски компании кои имаат заеднички проблем – изјави Сашко Самарџиовски, претседател на УО на Прилепска пивара и Генераленд директор и притоа додаде:

Има нелојална конкуренција, после короната и војната во Украина влезе неквалитетно странско пиво, со краток рок, со изминат. А тоа се цени до 20, 25 денари што нема логика.