Раскинала со дечкото, па сега мора да му плати отштета: Знаеше дека таа е единствениот начин да ме повреди

Еден дечко решил да и го отежни раскинувањето на неговата поранешна девојка преку адвокат. Откако раскинале, тој барал да му плати отштета доколку сака да го чува обичното куче.

Некои парови се борат за старателство над децата, некои за куче. Таков е случајот со девојката Ерин Конфортини која открила дека поминува низ вистинска драма откако раскинала со своето момче токму поради нејзиното куче.

Имено, нејзиниот поранешен партнер ја тужел бидејќи го чувала кучето. Тој преку судска постапка побарал отштета во износ од 5.000 долари.

Таа на TikTok сподели дека живеела со своето поранешно момче околу една година и дека имале женски златен ретривер, Бела.

Две недели пред раскинувањето, тие постојано се карале и имале ужасни односи пред тој конечно да и каже дека раскинуваат. Ерин признала дека во тој момент единственото нешто што и било важно е кој ќе го чува кучето.

– Ми кажа дека ја зема и дека никогаш повеќе нема да ја видам. Ме замоли да се поздравам со неа, по што се расплакав. Знаеше дека таа е единствениот начин да ме повреди.

Не ми го даде кучето, па повикав полиција и мојот поранешен ми дозволи да ја чувам цел ден. Полицијата не сакаше да се меша и ни рекоа дека мора да се договориме кој ќе се грижи за Бела – изјави таа на TikTok.

Ерин се надеваше на договор за косопственост, но нејзиниот поранешен не се согласи со тоа. Ангажирала и адвокат и се договориле, но бившиот дечко не сакал да се согласи на тоа.

Во исто време, тој самиот отишол на суд и за еден месец Ерин добила судска наредба дека мора да му плати отштета.

– Му платив за да си го зачувам мирот и да ја задржам Бела, иако секогаш првенствено се грижев за неа. Ја хранам три пати на ден, ја бањам и ја носам на прошетки. Ништо не направил и уште бара пари – заклучила Ерин.