Само што се огласи српската полиција – после 27 часа се запира потрагата по исчезнатата Данкa

Случајот на двегодишното девојче Данка Илиќ кое исчезна вчера во близина на српски Бор ја бранува не само српската туку и регионалната јавност.

Од српската полиција се огласија пред неколку моменти од каде што наведуваат

-Припадниците на МВР по 27-часовно детално пребарување на теренот во потрага по двегодишната Данка Илиќ во приградската населба Бањско Поље и Брестовачка бања, ги прекинаа понатамошните претреси, со оглед на тоа што сите досегашни резултати укажуваат на тоа дека девојката не е во оваа област од околу 10 квадратни километри.

Полицијата продолжува интензивно оперативно за утврдување на сите факти и околности поврзани со исчезнувањето на детето, за што јавноста ќе биде навремено информирана.

Во изминатите 27 часа во потрагата по Данко Илиќ, чие исчезнување беше пријавено вчера, учествуваа повеќе од 500 припадници на МВР – Жандармерија, Општа надлежност полиција, Управа за криминалистичка полиција, Техничка управа, хеликоптерска единица.

Одделението за вонредни состојби, Управата за сообраќајна полиција, Полициското одделение Бор, како и Планинарската спасувачка служба и припадници на доброволната противпожарна единица.