Се за аутистичниот внук: Маја Оџаклиевска го покажа величествениот имот кој го среди само за Лука да има мир

Пејачката Маја Оџаклијевска одлучила пензионерските денови да ги помине на простран имот, далеку од градската гужва и во друштво на своите најблиски.

Куќата во цвеќе на Маја, како што го нарече својот дом, се наоѓа на голем имот кој пејачката сама го уредува и каде се е прилагодено на потребите на нејзиниот внук Лука кој има аутизам.

„Препознав дека има аутизам кога имаше две години. Како прво, затоа што се криел на темни места, најмногу се криел, а ќе врескал ако го допреле.

Имал чести хистерични напади, т.е. Мислев дека се хистерични… Детето беше толку возбудено што помодре.

Мислам, тоа се страшни работи, мораше да се реши. Бидејќи ќерка ми не можеше повеќе, решив да се грижам за Лука.

Ми се чинеше дека сè уште ја имам таа голема љубов, која можам да ја дадам и ќе му ја дадам, бидејќи чувствував дека му е многу потребна љубов и тој по некое време почна значително да се смирува.

Бев со него скоро пет години и дури минатата година го пренесов на мајка ми, велејќи дека едноставно веќе физички немам сила, изјави Маја.

Таа беше домаќин на екипата на емисијата „ТВ лице“ на величенствен имот, каде се наоѓа скромниот дом на Маја Оџаклијевска.

„Сето ова го направив поради него. Можев да останам во Белград и да бидам изолиран од светот.

Сепак, ова беше фантастично решение и за него и за мене, па кога почнав да го спроведувам ова пред три години, тој го доби својот замав“, објасни таа.