Спасен Силјановски: Ме нападнаа 12 албанци со летви, ме тепаа пред очите на полицијата а таа ништо не презеде

Македонскиот пејач Спасен Силјановски беше гостин на Поткасот на Лазаров каде збореше на многу теми.

Меѓу кои и една од 2013 на која се наварна и кажа како бил тепан.

-Беа локални избори, во Кичево тогаш се носеше одлука дали Градоначалник ќе биде Македонец и Албанец. Имаше една прослави и јас тргнав накај дома, а во автомобилот имав еден голем крст кој секогаш си го носам. Ме следеа три коли, јас намерно влегував во слепи улички и кога ми стана јасно, а јас бев сам.

Јас се паркирав блиску до полиција, а веднаш еден автомобил што ме следеше пред мене се препречи, другиот за мене и еден паралелно, тоа бее Албанци. Јас отворив предно стакло, излегов, а тие ме нападнаа.

Тие беа 12 душии ме нападнаа и изедов една добра летва, но издржав машки иако чувстував болка. А тоа беше непосредно до полиција, тие излегоа и гледаа. Во истиот момент имаше 20-30 Македонци во чаршија но никој не дојде да помогне, да праша како сум

Напаѓачите не ги знам, но знам дека не биле од градот, полицијата го заташка случајот, како не може да ги најдеме, заминати се во странство.