Спасен Силјаноски: Зарем треба некој обичен пејач да ви ги отвори слепите очи

Познатиот македонски фолк-пејач Спасен Силјаноски неретко се воздржува од коментари поврзани со земјава, но овојпат не можеше а да не искоментира:

Соживот????? Едно општество за сите???…Ако се лажеме. Па ова е геноцид и етноцид врз Македонскиот народ. Нашите “сограѓани” имаат друга цел и упорно работат на неа, а вие иако ја знаете нивната цел се правите слепи и не сакате гласно да го изговорите тоа.

Системско уништивање на секоја институција и пропаст на “нашата(вашата)држава”за полесно разнебитување.Нив не ги интересира економија, култура, спорт, полиција, образование, арм и тн…

Триесет години имате канцер кој ги гризе внатрешните органи на државата(заедно со корумпирани Македонски предавници), а вие удобно им седите во скут за грст “сребреници”, не мислеќи каде ке живеат вашите деца…Туку да, вашите деца ги испративте по белиот свет.

Ама и тој повеќе не е бел, секоја година станува поцрн. Од кармата не се бега, вашите внуци ќе бидат црни во белиот свет….Македонија е веќе федерализација. Имате паралелна влада без која не смеете да донесете ниту една одлука.

Имате територи во кои немате пристап неможете да ги контролирате.Стотици функционери на раководни места ви се со купени дипломи од Косово почнуваќи од Судии, министри, директори, инспектори…

и најлошо од се УЧИТЕЛИ. Во тетово забрането им е на Македончињата да тренираат на градски стадион. Ви кажуваат во очи дека не ве сакаат ниту вас нити химната, Преименуваат улици кои носат име на паднати борци за татковината со имиња на идеолози за голема албанија…сето тоа го премолчувате…

Едните ви ја укинуваат енциклопедијата, другите ви наметнуваат историја по нивни терк.Па толку ли сте корумпирани брее?….неможам да набројвам повеќе бидеќи се ежам…Зарем треба некој обичен Пејач да ви ги отвори слепите очи???Тоа што се ова го премолчувате значи дека сте. соучесници…Историјата ке ве казни.

Вистинскиот Македонец конечно мора да се радикализира ако сака да го сочува уште тоа малку што му остана, инаку ке ве снајде косовско сценарио.На македоцот треба да му проработи националната свест доколку ја има….

“Дрвото на слободата еднаш на неколку години мора да се полева со крвта на патриотите”….Ние си велам да почнеме од предавниците ммм?