Сцена од јавен превоз предизвика хаос на друштвените мрежи: Возачката не исфрли со болното бебе иако си купивме карти

Возачка на трамвај вчера избркала жена и сопруг со тримесечно бебе поради куче! Граѓанинот на Белград кој ја доживеал оваа непријатност ја споделил со корисниците на социјалните мрежи, кои наместо да го поддржат, го критикувале што го земал со себе и неговото куче.

– Само мене, мојата сопруга, 3-месечно дете кое е болно и кое требаше да го однесеме на лекар, жената од сликата го исфрли од „двојката“ 2374 бидејќи бевме со куче од 11 килограми кое имаше поводник (а не корпа како што рече госпоѓата) – објави овој човек на Твитер и додаде:

-Иако и беше кажано дека детето е болно и дека одиме на лекар и дека немаме каде да го оставиме кучето. Без никаква емпатија кон детето, не исфрли на сред улица Душанова како најлоши криминалци, а ние уредно купивме билет!

Дали е ова земја на слобода на движење, дали вака ги штитиме нашите деца? Дали кучето што е куќно куче и живее со нашето дете, да биде исфрлено затоа што „не е во корпа“ поважно од здравјето на детето?!? – се запраша овој човек.

Но, многу корисници на Твитер му рекле дека требало да го остави кучето дома, а дека болното дете сигурно била мајката.

– Имам куче. Го сакам најмногу на светот. Но, обидете се да разберете дека некои правила поврзани со јавниот превоз мора да се почитуваат. Се надевам дека детето е ок, и дека сте се смириле – стои во еден од коментарите.

Секако, имаше и такви корисници кои го осудија потегот на жената која ги избрка од транспортот.

– Во Швајцарија со јавен превоз можете да донесете кое било куче што сакате, секако дека кучето мора да има и платен билет.

Кучињата и другите домашни миленици во таа земја можат слободно да се внесуваат во аптеки, супермаркети, ресторани и сите други места. Така треба да биде и кај нас – стои во еден од коментарите.