Таа е 82 години, а тој е дупло помлад од неа – се запознале додека чувале стока на ливада и ќе прават свадба: Ќе викнам 2.500 гости и ќе имам 100 кумови

41-годишен маж и 82-годишна жена станаа главна тема на грчките медиуми откако решиле да се венчаат по краткото познанство додека одгледувале стока на Крит.

„Многу луѓе ќе излезат и ќе кажат дека тоа е навистина несоодветно. Но, не брзајте со судовите, прво запознајте не одблиску!“, изјави Костас (41) кој вчера се вери со 82-годишната Параскија. Според информациите и двајцата живеат како сточари и живеат во селото Кротос во општина Гортина на Крит.

Свршувачката се случила во присуство на пријателите на Костас и селскиот поп. Костас, како што пренесува ekriti.gr, ги пречекал сите гости, одел од маса на маса и ги угостил сите. Што се однесува до бракот, тој има големи планови. „Ќе направам свадба. Ќе поканам 2500 илјади луѓе и ќе имам 100 кумови“, вели тој.

Двојката се запознала за време на престојот на Костис во селото, каде што биле овчари. „Најпрвин мислите не ми одеа на Параскио, но потоа како што одминуваше времето и ја запознав подобро, нешто „кликна“ во мене. И покрај разликата во години, сфатив дека ми се допаѓа оваа жена“, вели Костиса.

„Прво помислив дека се шегува. Непримерно е, му реков. Но тој упорен. Видов дека го мисли тоа што го кажа, па што да правам, ме убеди, му реков „да“ и од тогаш сме биле заедно“, вели идната невеста.

„Костис ми кажа дека од разни причини не сака деца, само сака да се забавуваме и да си правиме друштво и се што се прави отсега е негова работа. Само да бидеме здрави и живи. Тој е добро момче, не сака да ме растажува, добродушен е. Оттогаш живееме заедно 15 дена“, изјавила г-ѓа Параскеви Ламброгијанакис, пренесува Protothema.gr.