Трагедија која силно одекна: Почина еден од најпознатите македонски бодибилдери

Тажна вест која брзо се прошири. Овој свет го напушти билдерот Мирко Петровски. Причината за смртта се уште не е позната.На социјалните мрежи веќе се простуваат од билдерот.

„Сеуште сакам да мислам дека е само еден лош сон. Мирко мој, не требаше вака да не оставиш. Знам дека имаше уште многу планови зацртани и многу работи недокажани.

Денес изгубив(ме) голем другар, голем спортист и татко. Couch мој, на поубаво место си секако каде конечно ќе го најдеш твојот душевен мир.
Ќе те памтам како добар човек и лојален другар.

Вечна ти слава Мирче мој“, напиша Панчо од ДНК на својот фејсбук профил.